Voll Gård

Hver fredag er vi på Voll Gård. Der blir vi godt kjent med alle de fine gårdsdyrene.

På Voll Gård leier vi "Fjøsstua" som er vår base for dagen. Siden vi er på gården hele dagen leveres og hentes ungene der. Vi voksne er godt kjent og har vært på gården i mange år, og her har vi så og si fri tilgang til det som er av dyr og ustyr. Det er derfor lettere for oss å være nær dyrene og bli kjent med det som foregår på en gård.

En av våre favorittperioder på gården er når geitekillingene kommer. Vi har til og med vært med på geitefødsel. Geitekillingene er kontaktsøkende, glade i mat og kosete, det gjør at det er lettere for ungene å komme nær dyrene.

 

Hver vår klekkes det ut kyllinger, noe som er spennede å følge med på. Og så er de jo så søte og myke. Av og til får vi jobben med å sanke inn eggene i hønsehuset, det er en gøy å spennende jobb å få.

 

 

 

Grisemamma på Voll Gård er veldig stor, og pleier å få mange barn. Viltre smågriser som lager mye lyd og spiser melk fra mammaen sin er veldig gøy å følge med på.

 

Ellers er det også kaniner som vi koser med og mater med gulrot og løvetann. Kua er stor og rauter høyt, men noen av oss våger å stryke litt på den. Sauen har deilig ull og føder nydelige lam som vi liker å hilse på. Og hesten trar oss av og til på sledetur, og elsker gulrot.